10X6 ( ZX ) FOGAZOTT

Leírás

A fogazott kivitelű ékszíjak kisebb átmérőjű tárcsán is használhatók, mint a klasszikus, burkolt ékszíjak. A fogazott ékszíjak gumimagját nem látják el szövet bevonattal. Jobb tapadásuk miatt nagyobb nyomaték átvitelére alkalmasak, mint a klasszikus párjuk.  Jellemzően fekete színűek. A ZX betűjel a 10mm profilszélességű, 6mm profilmagasságú fogazott, klasszikus profilú ékszíjat jelenti. A Méret mezőkben a szíj névleges milliméter mérete és a számított collmérete található. A Leírás mezőben a névleges belső méret, a névleges erőhordozószál méret és a névleges collméret jelölése kerül feltüntetésre. Ez az érték ugyanannak a szíjhosszúságnak a különböző helyen mért értéke, tájékoztatásra/összehasonlításra szolgál.

A termék jellemző mérete a belső méret (Li). Néhány gyártó az Lp = Ld méretet (is) rányomtatja a szíjra. Ha Ön csak venne egy szíjat és nem akar átszámolni, tervezgetni/átalakítani, akkor csak az Li méretre figyeljen!

A ZX profilú szíjat SPZ jelű ékszíjtárcsához lehet felhasználni. Műszaki szempontból átlagos felhasználási körű, de megbízható és olcsó megoldás a szíjhajtások terén.

10X6 ( ZX ) FOGAZOTT 0 10X6 ( ZX ) FOGAZOTT 1