Láncok/lánckerekek

Általános információ

A görgőslánc a pozitív kapcsolású hajtások egyik legismertebb komponense. Csúszásmentes hajtást biztosít, nagy erők átvitele is lehetséges vele, mégis (viszonylag) rugalmas kapcsolatot biztosít a meghajtó és a meghajtott tengely között. A görgősláncok két legismertebb csoportja az ISO (BS) láncok csoportja, mely leginkább használatos hazánkban, valamint az ANSI (ASA) láncok csoportja, mely inkább más kontinenseken járatos, azonban az erőgépekben gyakorta előfordul hazánkban is. Speciális (szállító) alkalmazások gyakori komponensei a fülesláncok, melyek különböző szabványos kivitelben találhatók választékunkban.

Webáruházunkban az általánosan használt ipari görgősláncok és a használatukhoz szükséges szabványos lánckerekek és segédeszközök érhetők el. A görgősláncok öt méteres tekercsekben vásárolhatók meg, de bizonyos típusokból lehetséges a folyóméteres vásárlás is. A folyóméteres láncok külön alcsoportban érhetők el.

Ebben a termékcsoportban görgősláncokon kívül lánckerekek, láncfeszítők, láncvezetők és lánc szerelő szerszámok találhatók.