17x14 (BB/HBB)

Leírás

A hatszögletű ékszíjak mindkát oldalukkal képesek átvinni a hajtást az ún. szerpentin hajtásoknál, ahol a forgásirányok változhatnak. A gumimagot szövet burkolattal látják el, az erőhordozó szál a szíj közepén helyezkedik el. A B jelű szíjak kétoldalú változata az BB. 17mm profilszélességű és 14mm profilmagasságú.

Általában fűnyírókon használatos, de más mezőgazdasági és ipari felhasználásban is előfordulhat. A BB szíjakat SPB jelű tárcsákban lehet használni, de fűnyírókon javasolt az eredeti (lemez) szíjtárcsa használata.

A hatszög profilú szíjak jellemző mérete a collméretben megadott belső méret (Li coll). A Méret mezőkben megadjuk a névleges profilszélességet milliméterben, a gyártó által meghatározott effektív hosszméretet (Le) milliméterben, valamint a névleges belső méretet milliméterben és collban. A különböző gyártók által megadott milliméter méret eltérhet az ugyanolyan névleges collméretű szíjak esetében! A táblázatban a gyártók által megadott katalógus értékek kerülnek feltüntetésre. Extrém esetek kivételével az egyforma collméretű ékszíjak egymással felcserélhetők! Ha Ön nem ismeri a gépének gyártója által előírt pontos milliméter méretet, akkor csak a collméretet, vagy a cikkszámot figyelje amikor kiválasztja az Önnek megfelelő terméket, a többi számot hagyja figyelmen kívül!

17x14 (BB/HBB) 0