22x17 (CC/HCC)

Leírás

A hatszögletű ékszíjak mindkát oldalukkal képesek átvinni a hajtást az ún. szerpentin hajtásoknál, ahol a forgásirányok változhatnak. A gumimagot szövet burkolattal látják el, az erőhordozó szál a szíj közepén helyezkedik el. A C jelű szíjak kétoldalú változata a CC. 22mm profilszélességű és 17mm profilmagasságú.

Általában mezőgazdasági gépeken használatos, de ipari felhasználásban is előfordulhat. A CC szíjakat SPC jelű tárcsákban lehet használni, de figyelembe kell venni a gyártói előírásokat a tárcsa anyagával kapcsolatban.

A hatszög profilú szíjak jellemző mérete a collméretben megadott belső méret (Li coll). A Méret mezőkben megadjuk a névleges profilszélességet milliméterben, a gyártó által meghatározott effektív hosszméretet (Le) milliméterben, valamint a névleges belső méretet milliméterben és collban. A különböző gyártók által megadott milliméter méret eltérhet az ugyanolyan névleges collméretű szíjak esetében! A táblázatban a gyártók által megadott katalógus értékek kerülnek feltüntetésre. Extrém esetek kivételével az egyforma collméretű ékszíjak egymással felcserélhetők! Ha Ön nem ismeri a gépének gyártója által előírt pontos milliméter méretet, akkor csak a collméretet, vagy a cikkszámot figyelje amikor kiválasztja az Önnek megfelelő terméket, a többi számot hagyja figyelmen kívül!

22x17 (CC/HCC) 0