13x10 (SPA)

Leírás

A keskeny profilú burkolt ékszíjak azonos profilszélesség mellett nagyobb profilmagassággal rendelkeznek, mint a klasszikus ékszíjak. A nagyobb tapadó felület miatt nagyobb nyomaték átvitelt és általában hosszabb élettartamot biztosítanak. Jellemzően fekete színűek. Az SPA ékszíj a A szíj megnövelt profilmagasságú (10mm magas) párja. A megkülönböztetés miatt egyes gyártóknál a névleges profilszélesség nem 13, hanem 12,7mm. Mi az egyszerűség kedvéért 13mm profilszélességet tüntetünk fel minden szíjnál.

Az SPA profilú szíjat SPA jelű ékszíjtárcsához lehet felhasználni. Műszaki szempontból kedvező tulajdonságokkal rendelkező, megbízható megoldás a szíjhajtások terén.

A Méret mezőben a szíj szélessége, a szíj milliméterben mért névleges hosszmérete és a collméretre átszámolt névleges hosszmérete látható. A Leírás mezőben a szíj névleges hosszmérete és a névleges külső mérete található. A termék jellemző mérete az Lp (pitch lenght), ez van rányomtatva szíjra. (Nevezhetik Lw-nek, vagy Ld-nek is, de ugyanazt jelenti.) Ha Ön nem akar átszámolni/tervezni, szíjtípust változtatni, és keskeny profilú ékszíjat keres, akkor csak az Lp méretre ügyeljen! Ha klasszikus szíjat szeretne kiváltani keskeny profilú szíjra, akkor a 13-as klasszikus szíjak között keresse meg a régi szíjának méretét és olvassa ki a táblázatból az adott szíjhoz tartozó Ld méretet és annak megfelelő keskeny profilú ékszíjat válasszon!

13x10 (SPA) 0 13x10 (SPA) 1