Csapágyházak és Y csapágyak

Általános információ

A csapágyházat és a benne elhelyezett csapágyat csapágyegységnek nevezzük. A csapágyegységek olyan összeszerelt egységek, amelyek a csapágyakon kívül tartalmazzák a házat és a tömítéseket is. Csapágyházat és a csapágyegységbe tartozó Y-csapágyat külön is vásárolhatunk, de a csapágyegységek előre összeszerelve és kenve kerülnek forgalomba, ami megkönnyíti és felgyorsítja a telepítést, valamint csökkenti a karbantartási igényeket. A csapágyegységek megbízható és hatékony megoldást nyújtanak különféle iparágak számára. Könnyű telepíthetőségük és karbantartásuk, valamint hosszú élettartamuk miatt számos alkalmazásban elengedhetetlenek.
Jellemzők és Előnyök:
    Egyszerű telepítés: A csapágyegységek előre összeszereltek és kenve vannak, így a telepítés gyors és egyszerű, minimális szerszámigénnyel.
    Kiváló védelem: A ház és a tömítések védelmet nyújtanak a szennyeződések és nedvesség ellen, így meghosszabbítják a csapágyak élettartamát.
    Rugalmasság: Különböző méretben és formában kaphatók, beleértve a peremes, párnás és osztott házas kiviteleket is, így szinte bármilyen alkalmazáshoz megfelelő megoldást kínálnak.

Alkalmazási Területek:
    Mezőgazdaság: Mezőgazdasági gépek, mint például traktorok és kombájnok, ahol a könnyű telepítés és karbantartás különösen fontos.
    Élelmiszeripar: Élelmiszer-feldolgozó gépek, ahol a higiéniai előírásoknak megfelelően könnyen tisztíthatók és cserélhetők a csapágyak.
    Gyártás és ipar: Szállítószalagok, csomagológépek és egyéb ipari berendezések, ahol a megbízhatóság és a hosszú élettartam elengedhetetlen.
    Építőipar: Építőipari gépek és berendezések, amelyek kemény körülmények között működnek és magas teherbírást igényelnek.