Ferde hatásvonalú golyóscsapágyak

Általános információ

A ferde hatásvonalú golyóscsapágyak speciális csapágytípusok, melyeket olyan alkalmazásokhoz terveztek, ahol egyszerre kell kezelniük radiális és axiális terheléseket. Ezek a csapágyak ferde pályán futnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy nagyobb terhelést viseljenek el, mint a hagyományos radiális golyóscsapágyak.
A ferde hatásvonalú csapágyakat nagy teherbírás jellemzi, képesek nagyobb radiális és axiális terheléseket is elviselni, mint a mélyhornyú csapágyak. A ferde hatásvonalú csapágyak további fontos tulajdonsága a kettős hatásirány: Egyes típusok mindkét irányba képesek axiális terhelést kezelni. A ferde hatásvonalú golyóscsapágyak alkalmasak nagy sebességű forgásra, mely számos ipari alkalmazásban előnyt jelent. A ferde hatásvonalú golyóscsapágyak választása a megfelelő szöggel és kialakítással biztosítja a hosszú élettartamot és megbízhatóságot a különféle alkalmazásokban.

Alkalmazási Területek: Autóipar: Kormányrendszerek, sebességváltók és kerékcsapágyak. Ipari gépek: Szerszámgépek orsói, szivattyúk, kompresszorok. Elektronikai berendezések: Nagy pontosságot igénylő forgó alkatrészek.