Bakancsok

Általános információ

A munkavédelmi bakancsok, legalább a boka magasságáig éri magas szárú, zárt cipők. A munkabakancsok nem rendelkeznek semmilyen kiegészítő védő funkcióval. A biztonsági bakancsok orrmerevítővel rendelkeznek (S1), egyes változatokban talpátszúrás elleni védelem is található (ISO 20344 S1P, S3). A bakancsok felső része készülhet bőrből, vagy szintetikus anyagokból. Talpuk készülhet gumiból, vagy poliuretánból. A talp kialakítása szerint lehet normál (SRA, SRB), vagy csúszásvédelemmel ellátott (SRC). (Azt fontos kiemelni, hogy az SRC jelölésű bakancsok sem alkalmasak síkos felületen való folyamatos közlekedésre!)

A munkavédelmi bakancsok fazonjuk szerint lehetnek szélesebbek, magasabbak, vagy keskeny kivitelűek. Javasoljuk a kényelmes, láb formáját követő, ergonómikus talpbetéttel rendelkező bakancsok használatát. (Általában a munkalábbeli sokkal hosszabb ideig van a lábunkon, mint a hétköznapi viselet, fontos, hogy kényelmes legyen!) 

Bizonyos munkavédelmi bakancsok ESD (elektrosztatikus kisülés elleni védelem) minősítéssel rendelkeznek. Ezek az EN61340-5-1 szerint vannak minősítve és a használó, a cipő és a padló közötti elektromos áthatolást csökkentik. Minden ESD bakancs antisztatikus. Az ESD bakancsok nem alkalmasak villanyszerelők részére!

Nincs találat