Félcipők

Általános információ

Az egyik leggyakrabban használt munkahelyi lábbeli a félcipő. Kialakításuk szerint boka alatt végződnek, zártak. Biztonsági kivitelben orrmerevítővel rendelkeznek (S1), egyes változatokban talpátszúrás elleni védelem is található (ISO 20344 S1P, S3). A cipők felső része készülhet bőrből, vagy szintetikus anyagokból. Talpuk készülhet gumiból, vagy poliuretánból. A talp kialakítása szerint lehet normál (SRA, SRB), vagy csúszásvédelemmel ellátott (SRC). (Azt fontos kiemelni, hogy az SRC jelölésű cipők sem alkalmasak síkos felületen való folyamatos közlekedésre!)

A félcipők fazonjuk szerint lehetnek szélesebbek, magasabbak, vagy keskeny kivitelűek. Javasoljuk a kényelmes, láb formáját követő, ergonómikus talpbetéttel rendelkező félcipők használatát. (Általában a munkalábbeli sokkal hosszabb ideig van a lábunkon,mint a hétköznapi viselet, fontos, hogy kényelmes legyen!) 

Bizonyos cipők ESD (elektrosztatikus kisülés elleni védelem) minősítéssel rendelkeznek. ezek az EN61340-5-1 szerint vannak minősítve és a használó, a cipő és a padló közötti elektromos áthatolást csökkentik. Minden ESD cipő antisztatikus. Az ESD cipők nem alkalmasak villanyszerelők részére!

Nincs találat