Szandálok

Általános információ

A munkavédelmi szabdálok olyan félcipők, amelyek szellőzése magasabb fokú, mint a normál félcipőké a felső rész megnyitása miatt. Kialakításuk szerint boka alatt végződnek, zártak. A munkavédelmi szandál sarokrésze minden esetben zárt! A munkavédelmi szandálok biztonsági kivitelben orrmerevítővel rendelkeznek (S1), egyes változatokban talpátszúrás elleni védelem is található (ISO 20344 S1P). A szandálok felső része készülhet bőrből, vagy szintetikus anyagokból. Talpuk készülhet gumiból, vagy poliuretánból. A talp kialakítása szerint lehet normál (SRA, SRB), vagy csúszásvédelemmel ellátott (SRC). (Azt fontos kiemelni, hogy az SRC jelölésű szandálok sem alkalmasak síkos felületen való folyamatos közlekedésre!)

A munkavédelmi szandálok fazonjuk szerint lehetnek szélesebbek, magasabbak, vagy keskeny kivitelűek. Javasoljuk a kényelmes, láb formáját követő, ergonómikus talpbetéttel rendelkező félcipők használatát. (Általában a munkalábbeli sokkal hosszabb ideig van a lábunkon, mint a hétköznapi viselet, fontos, hogy kényelmes legyen!) 

Bizonyos munkavédelmi szandálok ESD (elektrosztatikus kisülés elleni védelem) minősítéssel rendelkeznek. Ezek az EN61340-5-1 szerint vannak minősítve és a használó, a cipő és a padló közötti elektromos áthatolást csökkentik. Minden ESD szandál antisztatikus. Az ESD cipők nem alkalmasak villanyszerelők részére!

Nincs találat