Hírek

Hogyan ellenőrizzem a szíjtárcsát?

Szerintünk a legtöbb szíjhajtás esetében a szíj előbb tönkremegy, mint amennyit tulajdonságai alapján szolgálhatna... Csúszik a szíj. Elég a szíj, félrekopik, átfordul, elszakad, stb. Ennek sok oka lehet. A hibásan tervezett hajtás, a téves szíjfeszesség, vagy a szíjtárcsák hibája. Esetleg ezek kombinációja... Most a szíjtárcsákkal foglalkozunk.

Tapasztaljuk, hogy vásárlóink szorgalmasan és viszonylag gyakran cserélgetik az ékszíjakat a gépeiken. De valahogy ritkán jut eszükbe, hogy nem csak a szíj, de a szíjtárcsa is kopik... Bizony szükség esetén ezt az alkatrészt is cserélni kell. Gondoljuk csak bele percenként akár több ezerszer körbefordul a tárcsa. A sérülése ennyiszer hozzáér a ráfeszített szíjhoz. Mindezt órákon, napokon éeveken keresztül. Milyen durva hatások érik az ékszíjat ekkor?

Hiába vásárolja meg a legjobb minőségű szíjat, ha a szíjtárcsa sérült, a hajtás nem lesz tökéletes. Itt kell megjegyeznünk, hogy a szíjsprayk használata tüneti kezelés. A szíjsprayvel befújt hajtás elhallgat, kicsit jobb is lesz, hiszen megnöveljük a tapadást. De nem javul meg. Ha már egyszer is eszébe jutott, hogy kellene egy szíjspray, akkor valószínűleg valamely alkatrész cseréjében kell gondolkodni.

A szíjtárcsa profilját minden egyes szíjcserekor ellenőrizni kell. Ha nem sima a felület, ha nem V alakú a profil, ha az ékszíj leér a tárcsa aljára, akkor bizony a szíjtácsának mennie kell... Azonnal. Ezt az ellenőrzést szemrevételezéssel, tapintással, vagy tácsa profil ellenőrző sablonnal végezhetjük.

Az alábbi videóban látható, hogy hogyan kell elvégezni ezt a műveletet és mit tapasztalunk a csere előtt és a csere után.

magyar zászló.jpg Október 23-án szünetel a csomagfeladás! 1989. október 23. óta ez a jeles nap kettős nemzeti ünnep Magyarországon: az 1956-os forradalom kitörésének napja és a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napja, melyet az 1990. évi XXVIII. törvény iktatott a nemzeti ünnepek sorába. Tovább 160301d46d576b5a00867f0e21357c6c.png S.I.S. Kft. Vevőelégedettség felmérés 2023 A S.I.S. Kft. az hajtastechnika.hu webáruház üzemeltetője. Ezúton kérjük tisztelt vásárlóinkat, hogy korábbi vásárlási tapasztalataik alapján értékeljék munkánkat, termékeinket. Kérjük értékelésüket vásárlás, vagy kapcsolatba kerülés után szíveskedjenek leadni. Tovább dbaaaarany.png D&B AAA tanúsítvány a S.I.S. Kft. részére. A Dun & Bradstreet nemzetközi üzleti információszolgáltató és -minősítő minden működő vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát osztályozza egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított módszertan alapján. Így került kiválasztásra cégünk, a S.I.S. Sonitus Industrial Solutions Kft. is, mint a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike. Tovább B34-perem.png Villanymotor peremek szabványos jelölései a motorokon A villanymotorok peremeit általában hajtóművekhez való csatlakoztatásra használjuk. Néha egyáltalán nem használunk peremet. A peremek jelölése szabványos, azonban mégsem egyértelmű mindenki számára. Az alábbiakban ismertetjük a jelöléseket. Tovább tojás.png Húsvéti ZÁRVA tartás A hajtastechnika.hu webáruházban leadott rendelések feldolgozása és kiszállítása szünetel a Húsvéti Ünnepek alatt! Tovább