B14-es kis perem

Leírás

Az IEC B14 peremek a köznyelv szerint a kisperemek. Ez a név azért ragadt rajtuk, mert a B14 peremek minden esetben kisebb átmérőjűek, mint a hozzájuk tartozó villanymotor házának átmérője. Minden esetben a villanymotor magasságának megfelelő perem használandó. (Értelemszerűen a kisebb villanymotorok B14 pereme kisebb méretű, mint a nagyobb házméretű villanymotoroké...).

B14 peremre akkor van szükségünk, ha korábban B3, vagy B5 peremmel vásárolt motort szeretnénk átalakítani, vagy ha használat során megsérült a korábban vásárolt perem.

Bizonyos gyártók a B14 peremekből két átmértőt is gyártanak. A kisebb átmérő a B14S (ez a gyakoribb), a nagyobb átmérőjű B14 peremet B14L jelöléssel látják el. A pontos méretekről a letölthető dokumentumok fül alatt letölthető katalóguslapról tájékozódhat.

Figyelem! Bár lehetne ez is szabványos, de általában elmondható, hogy a külön vásárolható peremek csak a perem gyártója által készített villanymotorokra szerelhetők fel! Ez általában akkor is igaz, ha egyébként a motorméret és egyéb paraméterek egyezőek!

B14-es kis perem 0