Egyfázisú villanymotorok

Általános információ

Az 1 fázisú aszinkron villanymotor olyan helyeken alkalmazandó, ahol nem lehetséges az ipari 3 fázis használata. Háztartások kedvelt típusa. Kiválóan alkalmazható szivattyúkhoz, ventillátorokhoz és egyéb a háztartásokban található berendezéseknél. Az ilyen típusú villanymotorok 230V 50Hz feszültségen működnek. Az egyfázisú aszinkron villanymotor webáruházunkban alumínium házas kivitelben áll rendelkezésre. Az egyfázisú villanymotorok közül 2 pólusú (3000 ford/perc) és 4 pólusú (1500 ford/perc) kiviteleket ajánlunk.

Egyfázisú villanymotorok fajtái

Az 1 fázisú villanymotorok házkialakítása lehet talpas (B3), peremes (B5 vagy B14) vagy talpas és peremes együtt (B34 vagy B35). Bizonyos típusokhoz utólag vásárolható talp és/vagy perem is.

Jó tanács 1 fázisú villanymotor termékhez

Figyelem! Az IE energiahatékonysági osztály a motor hatásfokára utal. Az 1-es az alap, a 2-es jobb, a 3-as jó, a 4-es a legjobb. A letölthető katalógusokban megtalálhatók az áramfelvételi adatok. IE1 jelzésű villanymotor energiatakarékossági okokból kizárólag akkor használható ipari környezetben, ha max 75% terhelésen használjuk és nem 24 órás üzemben dolgozik!