H-flex tengelykapcsolók (NPX)

Általános információ

Az NPX vagy N-Eupex típusú tengelykapcsolók a körmös tengelykapcsolók speciális változatai. Ez a tengelykapcsoló típus is két öntvényből készült agy részből és egy betét garnitúrából áll, de a többi körmös tengelykapcsolótól eltér abban, hogy a két oldalon elhelyezkedő agy minden esetben egymástól eltérő kivitelű kell legyen.

1-es típusú agy: a betétgarnitúra elhelyzésére szolgáló komplett agyrész. 4-es típusú agy: a körmöket tartalmazó komplett agyrész. 2-es típusú agy: a körmöket tartalmazó rész, külső agyperem nélkül. Kizárólag a 3-as típusú aggyal együtt alkalmazható. 3-as típusú agy: a 2-es típusú agy befogadására alkalmas agyperem. Kizárólag a 2-es típussal együtt alkalmazható. Betét garnitúra: speciális formájú gumi betétek készlete (6 db). Méreteiben illeszkedik az azonos méretjelölésű 1-es agy vájataiba.

NPX A kivitel: Egy darab 1-es agy, egy betétgarnitúra, egy darab 2-es agy és egy darab 3-as agy egysége. NPX B kivitel: egy darab 1-es agy, egy betétgarnitúra és egy darab 4-es agy egysége. Általában az NPX B kivitel a használatos.