Kúpos szorítós HRC tengelykapcsolók

Leírás

A kúpos szorítós HRC típusú tengelykapcsolók kettő darab agyból és egy darab betétből állnak össze. Az agy egy kúpos szorító befogadására alkalmas, szabványos kialakítással rendelkezik, melybe a táblázatban feltüntetett típusú kúpos szorító kerül.A szorító megvásárlása szükséges a felszereléshez. Kúpos szorítók ITT.

A kúpos szorítós HRC típusú tengelykapcsoló agyak lehetnek külső szerelésűek vagy belső szerelésűek. A belső szerelésű agy (I jel a cikkszámban) esetében a kúpos szorítót a körmök irányából helyezzük be az öntvénybe. Ez pl. akkor javasolt, amikor egy villanymotor tengeléyre szereljük fel a tengelykapcsolót, hiszen a motor pajzsától nem férnénk hozzá a csavarokhoz a külső oldalon. A külső szerelésű agy (E jel a cikkszámban) esetében a kúpos szorítót a kuplung külső feléről helyezzük be az öntvénybe. A csavarok a felszerelés utén is látszanak. ez akkor javasolt, amikor a tengelykapcsoló felszerelése után van még hely az imbuszcsavarok meghúzására.

Minden agymérethez egy darab fekete színű betét méret tartozik. Az előfúrt HRC tengelykapcsolók csoportban felsorolt betétek használhatók a szorítós HRC tengelykapcsolókhoz is.

 

 

Kúpos szorítós HRC tengelykapcsolók 0