Öntött alumínium körmös tengelykapcsoló

Leírás

Az öntött alumínium körmös tengelykapcsolók (JAW, curved jaw, RPX) általános célú kuplungok, amelyek kettő darab félkuplungból (agyból) és egy darab tengelykapcsoló betétből állnak össze. Az öntött alumínium körmös tengelykapcsolók valamivel drágábbak, mint az öntöttvas kivitelek, de sokkal könnybbek. Tömegükhöz képest nagy erőket visznek át és szinte minden felhasználásra alkalmasak.

Az öntött alumínium körmös tengelykapcsolók alapfurattal rendelkeznek. A végleges méretre alakítás és a rögzítés (retesz, menet) megmunkálása a vásárló feladata. A táblázatban a B típusú agyak esetében csak a SIT és a Sati márkákra vonatkozik a felfúrás alsó határa. A Challenge termékek esetében a B típusú agyak alapfurata akkora, mint a vele egyező méretű A típusú agyak maximális fúrhatósága.

Csillag alakú, íves betét tartozik hozzá. Sárga 92 ShA a normál terhelésekhez, Piros 98 ShA a nagy terhelésekhez, Zöld a 64 ShA a belső égésű motorokhoz,  Fekete a normál terhelésekhez, 94 ShA. A betétek az Öntöttvas körmös tengelykapcsolók menüpontban vásárolhatók meg.

Az öntött alumínium körmös tengelykapcsolók által elviselt maximális párhuzamos tengelyeltérés 3,4mm lehet. Az öntött alumínium körmös tengelykapcsolók által elviselt maximális tengelyszög 1,3 fok lehet. Függ a betéttől, ellenőrizze a katalógusban!

 

Öntött alumínium körmös tengelykapcsoló 0