Peremes kivitelű körmös tengelykapcsolók

Leírás

A perems kivitelű öntöttvas körmös tengelykapcsoló az öntöttvas körmös tengelkyapcsoló agyak speciális kivitele. Az öntöttvas kúpos szorítós, körmös tengelykapcsolók (JAW, curved jaw, RPX) általános célú kuplungok, amelyek kettő darab félkuplungból (agyból) és egy darab tengelykapcsoló betétből állnak össze. A peremes félkuplung (agy) lehetővé teszi, hogy a hajtás egyik, vagy mindkét oldalát valamely forgó eszközre csavarozzuk és ne a tengely kösse össze a hajtás két felét.

A kúpos szorítós, öntöttvasból készült körmös tengelykapcsolók szabványos szorító (taper bush) fogadására lettek kialakítva. A táblázatban látható, hogy mely tengelykapcsoló milyen típusú szorítót igényel. A szorító nem tartozék, külön vásárolandó. Kúpos szorítók ITT. A szorítók megvásárlása után azonnal szerelhető, megmunkálást nem igényel.

Csillag alakú, íves betét tartozik hozzá. Sárga 92 ShA a normál terhelésekhez, Piros 98 ShA a nagy terhelésekhez, Zöld a 64 ShA a belső égésű motorokhoz,  Fekete a normál terhelésekhez, 94 ShA.

Az öntöttvas körmös tengelykapcsolók által elviselt maximális párhuzamos tengelyeltérés 3,4mm lehet. Az öntöttvas körmös tengelykapcsolók által elviselt maximális tengelyszög 1,3 fok lehet. Függ a betéttől, ellenőrizze a katalógusban!

 

Peremes kivitelű körmös tengelykapcsolók 0