Szorítós körmös tengelykapcsolók

Leírás

Az öntöttvas kúpos szorítós, körmös tengelykapcsolók (JAW, curved jaw, RPX) általános célú kuplungok, amelyek kettő darab félkuplungból (agyból) és egy darab tengelykapcsoló betétből állnak össze. Az öntöttvas körmös tengelykapcsolók az Ár/érték bajnokság győztesei. Viszonlag olcsók, tömegükhöz képest nagy erőket visznek át és szinte minden felhasználásra alkalmasak.

A kúpos szorítós, öntöttvasból készült körmös tengelykapcsolók szabványos szorító (taper bush) fogadására lettek kialakítva. A táblázatban látható, hogy mely tengelykapcsoló milyen típusú szorítót igényel. A szorító nem tartozék, külön vásárolandó. Kúpos szorítók ITT. A szorítók megvásárlása után azonnal szerelhető, megmunkálást nem igényel.

Csillag alakú, íves betét tartozik hozzá. Sárga 92 ShA a normál terhelésekhez, Piros 98 ShA a nagy terhelésekhez, Zöld a 64 ShA a belső égésű motorokhoz,  Fekete a normál terhelésekhez, 94 ShA. A betétek az Öntöttvas körmös tengelykapcsolók menüpontban vásárolhatók meg.

Az öntöttvas körmös tengelykapcsolók által elviselt maximális párhuzamos tengelyeltérés 3,4mm lehet. Az öntöttvas körmös tengelykapcsolók által elviselt maximális tengelyszög 1,3 fok lehet. Függ a betéttől, ellenőrizze a katalógusban!

 

Szorítós körmös tengelykapcsolók 0