Háromfázisú villanymotorok

Általános információ

A 3 fázisú aszinkron villanymotor olyan helyeken használható, ahol rendelkezésre áll 3 fázisú (ipari) áram. Ez a motortípus kedvező ár/érték arányának és kiváló nyomaték karakterisztikájának köszönhetően igen népszerű a gépgyártás területén. A legtöbb nem háztartásba szánt gépet ilyen villanymotor üzemelteti. A háromfázisú villanymotorok 230/400V 50Hz vagy 400/690V 50Hz feszültségen működnek. A kisebb méretű villanymotor alumínium, míg a nagyobb motor öntöttvas házas kivitelben áll rendelkezésre. Háromfázisú villanymotor választékból 2 pólusú, 4 pólusú és 6 pólusú kiviteleket ajánlunk.

Háromfázisú villanymotorok fajtái

A 3 fázisú villanymotor kínálatunkban talpas (B3), nagyperemes (B5), kisperemes (B14) vagy talpas ÉS peremes (B34, B35) kivitelekből lehet választani. Bizonyos típusokhoz utólag vásárolható talp és/vagy perem.

Jó tanács 3 fázisú villanymotor termékhez

Figyelem! Az IE energiahatékonysági osztály a motor hatásfokára utal. Az 1-es az alap, a 2-es jobb, a 3-as jó, a 4-es a legjobb. A letölthető katalógusokban megtalálhatók az áramfelvételi adatok. IE1 jelzésű villanymotor energiatakarékossági okokból kizárólag akkor használható ipari környezetben, ha max 75% terhelésen használjuk és nem 24 órás üzemben dolgozik!