Trapézorsók Trapézanyák Menetes szárak

Általános információ

A menetes szár vagy menetes szál egy fej nélküli hosszú csavar. Különböző szabványos méretekben és menetekkel vásárolható DIN975 szerint. Kivitelük szerint lehetnek natúr, azaz bevonat nélküli változatot, készülhetenek horganyzott felülettel, de készülhetnek rozsdamentes acélból is.

A trapézmenetes orsók vagy más néven trapézorsók jellemzően a forgó mozgást alakítják át lineáris mozgássá, bizonyos esetekben a lineáris mozgást alakítják forgó mozgássá. Nagyban hasonlítanak egy menetes szárra, de a rajtuk elhelyezkedő menet sokkal masszívabb és általában jóval nagyobb menetemelkedéssel rendelkezik, mint a menetes szárak ISO szabványos menetei. A felhasználásnak megfelelően több anyagminőségből több minőségi pontosságban készülnek trapézmenetes orsók kézi vagy gépi használatra. A trapézmentes orsók 1,2,3 és 6 méteres kivitelben készülnek, de webáruházunkban csak az 1-2-3 méteres változatok találhatók. 6 méteres darab esetében a szállítás kimondottan költséges lehet, ezért erre kérjen egyedi ajánlatot.

A Conti trapézorsók szabályozott egyenességgel készülnek. A trapézorsók egyenességét a "ƒ" lehajlás értékének változásának mérésével értékeljük, amikor a csavart két kényszer hatására a végeinél helyezzük el és kissé elfordítjuk. Például a KKA Tr 30 A orsó (csavar 1 start Tr 30 x 6 menettel) egyenessége 0,3 3000 mm-en. Ez azt jelenti, hogy egy 3000 mm hosszú Tr 30x6 csavar, amely a végén két kényszeren nyugszik és enyhe forgásba van beállítva, a csavar minden pontján 0,3 mm-es "Dƒ" elhajlást mutat.

A trapézorsók rögzítéséhez trapézanyákat használunk. A trapézmenetes anyák több különböző formában és több különböző anyagból készülhetnek. A különböző anyagú és formájú trapézmenetes anyák széles körű felhasználást tesznek lehetővé.